Aktivnosti kojima smo obilježili Dan grada

Updated: Nov 14, 2018

Povodom Dana grada Jastrebarsko učenici PŠ Cvetković sudjelovali su u mnogim aktivnostima.

„Na sam Dan grada 13.11.2018. naši su prvašići posadili svoje drvo u „Aleji prvašića“ koja se ove godine sadila u Ulici kralja Tomislava u Jastrebarskom. Nakon prigodnog programa, sadnje i male zakuske, prvašići su se uputili prema Strossmayerovom trgu gdje su se odmorili, a zatim krenuli prema parku dvorca Erdody i Osnovnoj školi „Ljubo Babić“. U školi su posjetili tajništvo i školsku knjižnicu.“ Dan ranije na satu Likovne kulture su u glinamolu izmodelirali slova koja tvore naziv našeg grada, a u Produženom boravku su zajedno s učenicima drugog razreda izradili slikovnicu „Jaska u abecedi“.

(Ivana Ciban Pintar)


„Povodom Dana grada učenici 2.razreda pješke su se uputili do središta grada-Strossmayerova trga. Hodajući glavnom jaskanskom ulicom uočili su da neki ljudi žive u obiteljskim kućama,a neki u stambenim zgradama. Bave se različitim zanimanjima. Drugašići su posjetili urara Volmuta koji ih je veoma ljubazno dočekao. Pokazao im je različite vrste satova:zidni,stolni,đepni,digitalni i budilicu. Saznali su kojim se alatom služi urar u svom poslu. Pokazao im je i mehanizam rada ure. Neki su i naučili koliko je sati,te da nam mala kazaljka pokazuje sate,a velika kazaljka minute.

Po povratku u školu igri i veselju nije bilo kraja u parku oko dvorca Erdody.“

(Martina Cvetan Jurčić)


„Učenici trećeg razreda su oblikovali stare kovanice s motivima i simbolima grada na satu likovne kulture te pisali priče na temu Grad iz mašte gdje su iskreno opisali bezbrižne gradove čija imena otkrivaju kako se živi. Tako su odlutali u Glazbograd, Slatkograd, Smjehograd, Majmunograd, Tehnograd, Boksograd, Leteći grad, Koturograd i Čokoladni grad.

Na sam Dan grada Jastrebarsko učenici 3. i 4. razreda prošetali su glavnom jaskanskom ulicom promatrajući dominaciju prekrasne jeseni. Posjet radio Jaski oduševio je učenike. Svi su sudjelovali u snimanju audio zapisa u kojem pozdravljaju sve slušatelje. Cijelu priču o gradu zaokružili smo posjetom hotela Princess. Predivne voditeljice provele su učenike kroz sve prostorije hotela gdje su učenici upoznali sve uslužne djelatnosti koje jedan hotel nudi. Veliko oduševljenje izazvao je prigodni domjenak uz kroasane, čokoladni namaz i sokove.“

(Nikolina Luketić)
Učenici 3. razreda su još u Produženom boravku slikali znamenite osobe jaskanskog kraja, a učenici 4. razreda su istraživali i izradili velikog jastreba od kartona koji ukrašava hodnik naše škole.73 views

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now